1. De school

1.1 Naam en adres

Doornveldschool

Jan Arendsland 5

7951 LD Staphorst

0522 - 462633

directie@hdstaphorst.nl

 

1.2 Directie

Dhr. A. Rijneveld

Prins Bernhardstraat 25

8071 LW Nunspeet

06 - 53812028

directie@hdstaphorst.nl

 

1.3 Voedingsgebied van de scholen

De voedingsgebieden van de scholen zijn als volgt vastgesteld:

 

Doornveldschool

De leerlingen die wonen ten westen van de A28 tot Dekkersland/Dekkersweg en de leerlingen die in het buitengebied wonen.

Ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen die wonen aan de Oude Rijksweg  ten westen van de Goudenregenstraat in Rouveen mogen kiezen tussen de Prins Willem-Alexanderschool, de Doornveldschool en de Dr. Maarten Lutherschool.

 

Willem de Zwijgerschool

De leerlingen die wonen in het gebied ten zuiden van de Gemeenteweg, met als grens aan de oostkant de spoorlijn, aan de zuidkant de Gorterlaan en aan de westkant de A28.

 

Koning Willem Alexanderschool

De leerlingen die wonen in het gebied Plan-Noord Staphorst, Gemeenteweg aan beide zijden tussen De Hoek en de  spoorlijn, en zij die wonen ten westen van Dekkersweg/Dekkersland aan de Oude Rijksweg en de nieuwbouw van Rouveen bezoeken deze school.

Ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen die wonen aan de Oude Rijksweg  ten westen van de Goudenregenstraat in Rouveen mogen kiezen tussen de Koning Willem-Alexanderschool, de Doornveldschool en de Dr. Maarten Lutherschool.

 

Prins Mauritsschool

De leerlingen die tussen de volgende grenzen wonen, bezoeken deze school: De spoorlijn, het kanaal bij Meppel, het riviertje de Reest en de Staatsbossen. Daarnaast bezoeken de leerlingen vanuit het gebied achter de Reest en uit de Staatsbossen de school. Ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit de kern van IJhorst mogen kiezen tussen de Dr. Maarten Lutherschool en de Prins Mauritsschool.


Dr. Maarten Lutherschool

De school vervult een streekfunctie. De leerlingen uit Punthorst, Staphorst (aan de Leidijk en ten zuiden daarvan), IJhorst, Rouveen (ten oosten van de A28), Nieuwleusen, Balkbrug, Dedemsvaart en Dalfsen en omstreken bezoeken deze school.

Ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen die wonen aan de Oude Rijksweg  ten westen van de Goudenregenstraat Rouveen mogen kiezen tussen de Koning Willem-Alexanderschool, de Doornveldschool en de Dr. Maarten Lutherschool.

Ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit de kern van IJhorst mogen kiezen tussen de Dr. Maarten Lutherschool en de Prins Mauritsschool.

Leerlingen die niet ingeschreven staan in de gemeente Staphorst kunnen worden ingeschreven op de school die geografisch (afstand in kilometers en route) het gemakkelijkst bereikbaar is.

 

1.4 Schoolgrootte

De Doornveldschool wordt bezocht door circa 200 leerlingen. De school heeft acht groepen.

557